Un tânăr de 21 de ani, acuzat de circulația ilegală a drogurilor în proporții deosebit de mari, a fost condamnat la zece ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa funcții sau de a exercita activități ce țin de administrarea și gestionarea drogurilor pe un termen de cinci ani.

Potrivit Procuraturii Generale, în timpul urmăririi penale s-a stabilit că tânărul împreună cu alte persoane puneau în circulație droguri în proporții deosebit de mari. Activitatea ilegală ar fi început aproximativ în perioada noiembrie-decembrie 2023 și se desfășura preponderent în Chișinău.

„Prin intermediul aplicației Telegram, acesta a creat un magazin online și a dezvoltat o schemă de încasare a mijloacelor bănești obținute din vânzarea drogurilor, folosind sistemul de plăți cash-in. Astfel, banii erau transferați pe carduri bancare emise pe numele unor persoane terțe, pentru a ascunde originea ilicită a fondurilor. În realizarea acestui plan, el achiziționa marijuana angro, pe care apoi o diviza în cantități mai mici și o ambala în pachete improvizate. Ulterior, plasa aceste pachete în diverse locații din sectorul Ciocana, municipiul Chișinău, și transmitea locația acestora către potențialii cumpărători prin aplicația Telegram”, explică Procuratura.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 119,98 grame de marijuana, 100,78 grame de hașiș, 0,546 grame de substanță solidă mefedronă, două pachete din polimer cu urme de substanță mefedronă, dar și trei pachețele din polimer cu urme de cocaină.

sursa