Un grup de deputați din Partidul Acțiune și Solidaritate a început pregătirea proiectului moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu. Despre aceasta ne-au comunicat surse apropiate formațiunii. Anterior Maia Sandu a anunțat că, dacă premierul Ion Chicu nu va demisiona după învestirea ei în funcție, deputații PAS vor înainta moțiune de cenzură.

Potrivit surselor noastre, proiectul moțiunii de cenzură va fi propus spre semnare și deputaților din PPDA, deoarece sunt necesare cel puțin 26 de semnături, iar PAS are doar 15 mandate. „Sperăm că vor semna toți deputații aleși pe lista blocului ACUM. Mizăm și pe câteva semnături de la deputații PDM, poate și Pro Moldova”, ne-a comunicat sursa citată.

În același timp, sursa din PAS care ne-a oferit informația, a subliniat că în PAS, pe de o parte există reticență asupra necesității înaintării acestei moțiuni de cenzură, pe de altă parte, nu au siguranța că ea va acumula voturile necesare în Parlament.

Anterior și un deputat PDM, Nicolae Ciubuc a anunțat că va iniția un proiect de cenzură împotriva Guvernului Chicu din cauza proiectului politicii fiscal-vamale pentru 2021.