Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a prelungit, până la data de 15 septembrie, starea de urgență în sănătate publică, păstrând posibilitatea de revizuire a termenului în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel național.

În această perioadă se interzice aflarea în locurile publice în grupuri mai mari de 3 persoane, aflarea persoanelor în vârstă de peste 63 de ani în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă. Se interzice aflarea pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement.

Până la 15 septembrie, rămâne suspendată activitatea discotecilor, activitățile cu prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte.

Se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică. Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

De asemenea, se admite desfășurarea evenimentelor festive, cu excepția nunților și cumetriilor, în unitățile de alimentație publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Potrivit CNESP, în funcție de evoluția infecției COVID–19, măsurile restrictive vor fi revizuite.