Potrivit unui recent sondaj realizat de Intellect Group în perioada 25 august – 5 septembrie 2023, oamenii din Chișinău își îndreaptă atenția către problemele concrete din viața de zi cu zi, în detrimentul temelor politice precum “lupta împotriva corupției”. Deși corupția rămâne o problemă semnificativă în Republica Moldova, se pare că cetățenii capitalului sunt preocupați în primul rând de chestiuni legate de transport și tarife.

Cu toate că autoritățile par să acorde o atenție mai mare subiectului corupției, acesta se situează pe ultimul loc în ceea ce privește preocupările respondenților. În schimb, transportul, ambuteiajele și tarifele sunt considerate problemele principale, reprezentând prioritățile clare ale locuitorilor Chișinăului.

Această discrepanță dintre prioritățile autorităților și cele ale cetățenilor sugerează existența unui disonanț între guvernare și populație. Cu toate acestea, sondajul arată că autoritatea capitalei a reușit în mare parte să răspundă așteptărilor locuitorilor în ultimii 4 ani, în ciuda diferențelor de viziune asupra problemelor de importanță națională.