Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au depistat mai multe neregului la 8 opt grădinițe din sectorul Ciocana al Capitalei în urma controalelor efectuate săptămâna trecută. Despre acest lucru a anunțat astăzi primarul interimar, Ruslan Codreanu, la ședința operativă a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui Codreanu, cele mai multe nereguli au fost depistate în blocul alimentar, unde se prepară bucatele pentru copii. Colegii din Primărie m-au informat, după ce au efectuat mai multe vizite la 8 instituții preșcolare din sectorul Ciocana al Capitalei, că acolo, în bucătării au fost aduse ceaune sudate – ceea ce nu corespunde normelor sanitare în grădinițe și tigăi subțiri care nici nu încap pe aragaz. O bucătăreasă de la o grădiniță a spus că hotele au fost procurate doar de frumusețe. La temperaturi de 35-40 de grade hota nu funcționează. Vorbim acum de salarii mai bune de condiții mai bune pentru bucătărese. Când investim un pic de bani pentru hote care au costat 100 de mii de lei o hotă, ea nu funcționează”, a afirmat Codreanu.

Primarul interimar al Capitalei a cerut ca în acest sens să-i fie prezentată o notă informativă, privind situația creată, cine a semnat dispoziția de achiziției a astfel de vase și cine a admis ca ele să fie puse în folosință.