În perioada 10-16 ianuarie 2020, în Capitală, au fost înregistrate 308 cazuri de maladii infecţioase, intoxicaţii şi reacţii adverse, cu 86 cazuri mai multe decât săptămâna precedentă şi cu 28 de cazuri mai puţine decât în aceiaşi perioadă a anului 2019. Despre aceasta s-a anunţat în cadrul şedinţei săptămânale a primăriei, notează publika.md, transmite subiectulzilei.md.

În săptămâna a doua de supraveghere epidemiologică a gripei, instituţiile medico-sanitare publice şi private din municipiul Chişinău au raportat 1.562 de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii. Morbiditatea prin aceste infecţii a scăzut cu 14 la sută în comparaţie cu săptămâna anterioară.

Cei mai afectaţi sunt copiii, cu vârsta de până la patru ani, 537 de cazuri şi cu vârsta de la 5 la14 ani – 393 de cazuri. În perioada menţionată au fost spitalizaţi 42 de bolnavi.

În perioada de raportare au fost înregistrate 26 de cazuri de gripă, dintre care şase cazuri confirmate de laborator. Este vorba despre patru copii şi doi adulţi.

Totodată, autorităţile au înregistrat 5 cazuri de gripă de tip AH1N1 şi 1 caz de tip B. Cazuri de deces din cauza gripei sau infecţii respiratorii acute nu au fost înregistrate.

Tot în această perioadă s-au înregistrat 88 de cazuri de boli diareice acute. Printre copii au fost înregistrate 65 de cazuri. Cu boli diareice acute, în instituţiile medicale au fost spitalizaţi 63 de bolnavi.

Totodată au fost înregistrate 11 cazuri de tuberculoză, 19 cazuri de scarlatină, două cazuri de orion, 110 cazuri de varicelă, 28 de cazuri de agresări de animale, dintre care şapte copii.