O familie din satul Răciula, raionul Călărași, va reuși să-și vadă tatăl după o pauză de 15 ani, datorită implicării directe a lui Igor Dodon. Fiul bărbatului l-a rugat pe Igor Dodon, în cadrul emisiunii live de vineri, să îi ajute să îl aducă acasă pe tatăl lor, internat acum într-un spital din Federația Rusă.

Tânărul i-a povestit lui Igor Dodon că tatăl său dispăruse acum 15 ani, dar după lungi căutări acesta a fost găsit. Bărbatul se află la un spital din regiunea Belgord, iar familia nu are posibilitate să îl aducă în țară.

Igor Dodon l-a încurajat pe tânăr și a declarat că va acorda tot suportul necesar pentru repatrierea tatălui. Responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Moscova vor lua legătura cu medicii de la spital pentru a vedea dacă bărbatul poate fi transportat acum în Moldova.

”Regret că nu v-ați văzut tatăl de 15 ani. Suntem gata să vă acordăm tot suportul necesar. Vedem în timp când acest lucru este posibil, pentru că suntem în pandemie. Vom ruga colegii de la Ambasada noastră în Rusia să i-a legătura să discute cu medicii, să vedem dacă este transportabil”, a declarat Dodon.

Emisiunea în cadrul căreia Igor Dodon răspunde în direct la întrebările cetățenilor se difuzează de aproape un an, în fiecare zi de vineri. Cetățenii au posibilitate să-i pună întrebări lui Dodon și să asculte imediat răspunsurile. Datorită acestei emisiuni, mai mulți cetățeni au reușit să își rezolve probleme cu care se confruntă. Săptămâna trecută, Igor Dodon s-a implicat direct în rezolvarea problemei unei familii de moldoveni care muncește în Germania și care de mai bine de 9 luni nu putea să-i perfecteze pașaportul copilul său, născut în decembrie anul trecut.