Un fost consilier al lui Vlad Plahotniuc îi consultă pe Maia Sandu și Renato Usatîi în această campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Potrivit investigației realizate de către jurnaliștii de la SCHEME.MD, este vorba despre cetățeanul român Andrei Stoiciu.

„Dacă liderul PAS poate fi conectată de Stoiciu prin intermediul Băncii Mondiale, acolo unde a prestat și ea în tinerețe și prestează Stoiciu acum, atunci lui Usatîi pe Stoiciu i l-ar fi putut recomanda însăși oligarhul fugar din Miami sau anturajul acestuia, pentru că Stoiciu a muncit în echipa lui Plahotniuc pe când nici aparent și nici în realitate Usatîi nu avea conflicte cu cel supranumit Al Capone de Grozești. Indiferent de motivele reale pentru care Maia Sandu și Renato Usatîi ar apela la serviciile aceluiași specialist, apare întrebarea logică: sponsorii și supervizorii externi ai celor doi sunt comuni și economisesc?”, se arată în investigație.

Precizăm că recent presa a scris despre faptul site-ul de campanie al Maiei Sandu este identic cu cel al lui Renato Usatîi. Asemănarea a fost descoperită de către internauți, care au scris despre asta pe Facebook. Maia Sandu neagă că ar exista vreo legătură în acest caz.