Șeful statului, Igor Dodon, i-a propus furnizorului de energie termică să modifice metoda de facturare a cetățenilor, în perioada rece a anului, când oamenii scot din buzunare sume enorme pentru căldură. Mai exact, președintele vine cu soluția ca facturile să fie egale, de la o lună la alta. Anunțul a fost făcut de către șeful statului în cadrul emisiunii ”Linia directă” de la Primul în Moldova

„Perioada de încălzire este de până la șase luni. În acest timp, omul achită, în total, de exemplu, 5-6 mii de lei. Eu am propus ca această sumă să fie repartizată egal pentru aceste șase luni.

Cetățeanul primește lunar același salariu, de ce să achite sume diferite pentru factura la căldură. Cei de la Termoelectrica mi-au spus că este posibil acest lucru”, a exlicat președintele Igor Dodon.

Recent, președintele Igor Dodon a convocat conducerea de la ”Termoelectrica”, Primăria Chișinău și ”Moldova-Gaz”. Șeful statului a declarat că în ianuarie, când s-au înregistrat temperaturi înalte, prețul la gazele naturale nu s-a majorat, facturile la energia termică au fost destul de mari. În acest context, șeful statului a cerut efectuarea unei analize profunde a situației create. “Am primit asigurări că factura pentru februarie o să fie cu 25-30 % mai mică comparativ cu cea a anului trecut”, a declarat atunci Igor Dodon.