Trei școli profesionale din Moldova vor fuziona cu alte instituții de învățământ profesional. Decizia a fost aprobată la ședința de miercuri a Guvernului, la propunerea Ministerului Educației.

Așadar, școala profesională din Leova va fuziona cu școala profesională din Cimișlia, școala profesională din Nisporeni – cu școala profesională din Călărași, iar cea din Drochia – cu școala profesională din Rîșcani.

Dan Perciun a explicat că instituțiile absorbit nu dețin programe acreditate și nici nu au actualmente elevi. Conform lui, în cazul școlii profesionale din Călărași, procesul de evaluare a programelor de studiu nici măcar nu a început.

„Unele au zero elevi, de principiu. Fuziunea le va permite să beneficieze de programe acreditate și să poată atrage studenți în cadrul locațiilor care sunt în raioanele respective, dar va exista o singură instituție”, a punctat ministrul Educației.

Conform datelor pentru anul 2023-2023, circa 13.000 de tineri studiau în școlile profesionale de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În instituțiile de acest gen din întreaga țară sunt angajate peste 3700 de persoane.