Peste 40 de „atacuri inamice” au fost respinse în ultimele 24 de ore, au anunțat reprezentanții armatei din Ucraina. Anunțul a fost făcut de Statul Major General al forțelor armate ucrainene. Potrivit acestuia, Rusia a lansat 53 de rachete asupra diferitelor părți ale Ucrainei, relatează Mediafax.

Cele mai multe lovituri au fost în Lyman, Bakhmut, Avdiivka și Marinka, toate situate în estul regiunii Donețk. Ucrainenii au ripostat cu lovituri asupra trupelor din Rusia.

Ce spune comunicatul

„În cursul zilei, forțele aeriene ucrainene au lansat șase lovituri aeriene asupra concentrărilor de trupe și echipamente militare rusești. În plus, apărătorii ucraineni au doborât trei UAV de diferite tipuri (Orlan-10, Supercam și Lancet-3), precum și trei bombe ghidate. În același timp, unitățile ucrainene de rachete și artilerie au lovit două concentrări de forță de muncă a adversarului, două depozite de combustibil și o stație de război electronic a inamicului”, se arată în comunicatul Statului Major General al forțelor armate ucrainene.

sursa