companie aeriană a anunțat că toți pasagerii vor fi cântăriți la îmbarcare în următoarele săptămâni.

Măsura va fi implementată pe bază de voluntariat până în luna mai, cu scopul de a îmbunătăți calculul echilibrului pentru a spori siguranța zborului.

“Finnair va colecta date cântărind clienții voluntari și bagajele lor de mână la poarta de îmbarcare,” conform unei declarații din partea companiei citată de nypost.com.

Cântărirea este voluntară și anonimă, iar datele vor fi utilizate numai pentru optimizarea calculării actuale a echilibrului aeronavelor Finnair.”

Această practică va contribui la asigurarea faptului că greutatea maximă stabilită a avionului nu va fi depășită înainte de decolare.

Compania a asigurat că nu va utiliza datele personale ale clienților

Schimbările în obiceiurile alimentare și dietele au condus la o creștere în greutate a pasagerilor, ceea ce poate afecta siguranța zborurilor.

Un instructor de la Colegiul de Aeronautică al Florida Tech, Shem Malmquist, a explicat că pasagerii cu greutate peste medie pot suprasolicita semnificativ avionul, afectând diverse aspecte ale performanței zborului.

Companiile aeriene europene utilizează, în general, greutatea medie a pasagerilor, conform Agenției Europene de Siguranță a Aviației (EASA), pentru a calcula diverse aspecte legate de zbor.

Având în vedere creșterea ratei de obezitate în populația SUA, există o preocupare crescută în industria aviatică legată de gestionarea acestor aspecte.

The Washington Post a solicitat un comentariu din partea Finnair

“Trei sute de persoane care cântăresc mai mult decât media pot suprasolicita semnificativ un avion, iar toate calculele noastre de performanță – lungimea pistei, urcarea, depășirea obstacolelor, distanțele de aterizare, capacitățile altitudinale – depind de greutate, printre altele”, a declarat Shem Malmquist, instructor la Colegiul de Aeronautică al Florida Tech, pentru CNBC.

Mai multe companii aeriene interne, inclusiv United, Spirit, Frontier, Hawaiian și American, cer clienților care nu încap într-un singur scaun să achiziționeze un alt bilet.

Avocații persoanelor obeze susțin că opratorii aerieni au redus lățimea scaunelor pentru a obține mai mult profit din fiecare zbor.

Finnair se alătură Korean Air, Hawaiian Air, Uzbekistan Airways și Air New Zealand în grupul de companii aeriene care au cântărit clienții.

Anul trecut, pasagerii coreeni au reacționat cu furie la o nouă lege care obliga companiile aeriene interne să cântărească pasagerii și bagajele lor de mână cel puțin o dată la fiecare cinci ani.