Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) va lansa mișcarea Climathon la nivel național. În acest scop, în perioada 13-14 august, la Chișinău va fi organizat un forum, transmite MOLDPRES.

Potrivit AEE, la eveniment pot participa toți cei care vor ca ideile lor de eficiență energetică, energie regenerabilă, transport ecologic, gestionare a deșeurilor să aibă un impact pozitiv asupra climei.

„În cele două zile ale forumului Climathon, participanții vor afla ce înseamnă o provocare climatică de succes și cu impact, vor analiza și discuta despre efectele provocărilor climatice și vor avea posibilitatea să proiecteze o provocare care se potrivește contextului local și care poate fi implementată”, indică sursa citată.

Climathon este o mișcare internațională care are rolul de a implica orașele și cetățenii în acțiunea climatică. Acesta pune bazele proiectelor tangibile, start-up-urilor bazate pe impact și conversații de lungă durată cu factorii de decizie în jurul planurilor și politicilor orașelor.