În urma distrugerea barajului Nova Kahovka, situat în zona ocupată de Rusia în regiunea ucraineană Herson, locuitorii au fost îndemnați să evacueze zona. Ei au fost avertizați că apa va atinge „niveluri critice” în câteva ore.


Tetiana încearcă să-și salveze animalele de companie, Țața și Ciunia, de inundație. Ea se află în casa ei din orașul Herson, la 6 iunie.
1Tetiana încearcă să-și salveze animalele de companie, Țața și Ciunia, de inundație. Ea se află în casa ei din orașul Herson, la 6 iunie.
Localnicii încearcă să meargă cu bicicleta pe un drum inundat din Herson.  
2Localnicii încearcă să meargă cu bicicleta pe un drum inundat din Herson. 
O femeie merge pe o stradă inundată din Herson.  Orașul, care avea o populație de aproape 300 de mii de persoane înainte de război, se confruntă acum cu un nou dezastru umanitar. O mare parte din infrastructura Hersonului a fost distrusă în timpul celor opt luni de ocupație rusă.  
3O femeie merge pe o stradă inundată din Herson. 

Orașul, care avea o populație de aproape 300 de mii de persoane înainte de război, se confruntă acum cu un nou dezastru umanitar. O mare parte din infrastructura Hersonului a fost distrusă în timpul celor opt luni de ocupație rusă.
 
Un localnic traversează puhoiul de ape din Herson. Kievul a acuzat Moscova că a aruncat în aer uriașul baraj din epoca sovietică de pe fluviul Nipru, în ceea ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit un act de „terorism”.
4Un localnic traversează puhoiul de ape din Herson.

Kievul a acuzat Moscova că a aruncat în aer uriașul baraj din epoca sovietică de pe fluviul Nipru, în ceea ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit un act de „terorism”.
Localnicii așteaptă un tren de evacuare în gara din Herson. Rusia a declarat că Ucraina a efectuat un „sabotaj deliberat” la barajul de la Nova Kahovka. Deocamdată nu este posibilă o verificare din surse independente pentru a ști ce s-a întâmplat cu adevărat acolo.  
5Localnicii așteaptă un tren de evacuare în gara din Herson.

Rusia a declarat că Ucraina a efectuat un „sabotaj deliberat” la barajul de la Nova Kahovka. Deocamdată nu este posibilă o verificare din surse independente pentru a ști ce s-a întâmplat cu adevărat acolo.
 
Autoritățile ucrainene au declarat că zeci de mii de persoane au fost evacuate. În câteva ore, nivelul apei crescuse deja cu 10-12 metri, au adăugat acestea.
6Autoritățile ucrainene au declarat că zeci de mii de persoane au fost evacuate. În câteva ore, nivelul apei crescuse deja cu 10-12 metri, au adăugat acestea.
Oamenii se urcă într-un tren care-i evacuează din Herson.  
7Oamenii se urcă într-un tren care-i evacuează din Herson.
 
Imagine a apelor în creștere în apropierea podului Antonivski de la periferia orașului Herson.
8Imagine a apelor în creștere în apropierea podului Antonivski de la periferia orașului Herson.
Locuitorii privesc zona parțial inundată în timp ce apele cresc în Herson.
9Locuitorii privesc zona parțial inundată în timp ce apele cresc în Herson.

sursa