Primul etaj al blocului de studii al LT „Mihail Lomonosov”, din sectorul Rîşcani, se află în proces de reabilitare, informează Ion Ceban, care, joi, 30 mai, împreună cu 15 directori „World Vision” din diferite țări, inclusiv directorul Unității Umanitare din Germania, au verificat nivelul de realizare al lucrărilor.

„Aceasta este a doua fază a proiectului şi include reparația scărilor care fac legătura cu etajul doi, sistemului de încălzire, înlocuirea ferestrelor, instalarea sistemului de alarmă și siguranță, izolarea pereților, precum și refacerea și vopsirea pardoselilor și pereților în fiecare din cele șase săli de clasă. Aproximativ 3,9 mln de lei au fost alocați pentru acest etaj”, spune edilul.

Și asta după ce, reiterează Primarul General, anul trecut a fost reabilitat etajul al doilea al blocului, unde au fost cheltuite 3,2 mln de lei pentru repararea a cinci săli de clasă și o baie, a adăugat Ion Ceban.

Cele două etaje vor fi gata la începutul anului de studii 2024-2025.

Amintim că, în august 2023, „World Vision Moldova” și Primăria Municipiului Chișinău au semnat un acord de colaborare care prevede îmbunătățirea accesului la educație al refugiaților și copiilor moldoveni, în contextul sprijinirii picilor din Ucraina, care au ales să-și facă studiile în cadrul Complexului Educațional „Mihail Lomonosov”, compus din clase de liceu și un bloc de grădiniță. Pentru reparaţia blocului pentru preşcolari, Primăria Chişinău a alocat 5,7 mln de lei.

În prezent, din totalul celor 700 de elevi care îşi fac studiile în cadrul Complexului Educaţional, circa 40 de copii sunt refugiaţi din Ucraina, din totalul de 842, care frecventează instituțiile de învățământ din Capitală.

„Educația rămâne o prioritate pentru Primăria Municipiului Chișinău, iar proiectele de reabilitare a infrastructurii școlare rămân mereu pe agenda de lucru a APL, având în vedere semnificația acestora și impactul pe termen lung pentru comunitate.
Investim astăzi în copii noștri, pentru a creşte o generaţie de succes”, a conchis Ion Ceban.