Viralul trend de pe TikTok „egg cracked on head” a ajuns și în R. Moldova. O mamă s-a filmat cum sparge un ou de capul fiicei sale.

Femeia a publicat videoclipul pe rețelele sociale, însă gluma nu a fost înțeleasă de urmăritorii săi, transmite Știri.md.

Am solicitat o reacție de la Tatiana Versteac, psiholog din cadrul CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie).

„Acțiunea videoului presupune aparent o interacțiune plină de afecțiune în familie, un timp aparte petrecut între mamă și copil, care în mod normal ar trebui să fie unul pozitiv, cu scopul de a fortifica relația.

Totuși, faptul că mama aparent „în joacă” sparge oul de fruntea copilului provoacă o durere vădită și reacție de plâns. Din video vedem că a fost nevoie de ceva timp ca copilul să fie calmat. Tentativa părinților de a conferi conotații de joc și „fun” la aceste gesturi, care în esență sunt nepotrivite și agresive, riscă să creeze în concepția copilului despre relații o disonanță puternică referitor la afecțiune, dar și emoții: nu trebuie să creezi emoțiile tale care îți spun că ceva nu e în regulă, că doare; timpul cu mama e normal să conțină momente de durere și, respectiv, iubirea se asociază cu durerea ca normalitate. 

Pe termen lung, aceste acțiuni ale părinților ca figuri de atașament și persoane de referință riscă să afecteze modul în care copilul va forma relații de atașament cu alte persoane semnificative din viața lui, să creeze tipare de comportament disfuncțional”, a declarat psihologul pentru Știri.md.

Reamintim că Svetlana Sainsus a bătut alarma după ce a observat cum o mamă a publicat pe rețelele de socializare sparge de capul fiicei sale un ou de găină.