Asociația Obștească „Femei pentru Femei” organizează miercuri, 15 mai, un protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) față de violența împotriva femeilor. Potrivit organizatorilor, după lovituri, maltratări, violența încontinuu sub orice formă, de cele mai multe ori, femeile victime ale violenței dezvoltă probleme grave de sănătate, care pot deveni cronice și se pot solda cu decese.

Violența față de fete și femei stă la baza femicidelor și trebuie să fie pe agenda autorităților, susțin reprezentanții asociației, care menționează că manifestația va avea loc la ora 18:00.

„(…) După femicidul groaznic din Florești al unei femei supuse încontinuu violenței din partea soțului și decedată ca urmare a acesteia, se pare că pentru viața unei femei poți plăti cu doar 135 de ore de muncă în folosul comunității. Legea încă mai apără și eschivează agresorul de pedeapsă justă și reală. Vom ieși în Piața Marii Adunări Naționale și vom striga pentru toate fetele și femeile lovite, bătute, maltratate, răpite, violate, omorâte. Fete și femei ce nu mai au voce să strige.

Dacă crezi că 135 de ore de muncă pentru comunitate nu este o pedeapsă justă pentru omorul unei femei – ieși cu noi în stradă. Dacă crezi că justiția trebuie să-și realizeze adecvat rolul și să nu mai apere agresorii – ieși cu noi în stradă. Dacă crezi că este necesară introducerea termenului de femicid în legislație – ieși cu noi în stradă (…). Alătură-te pentru a forma un strigăt comun de ajutor pentru a fi auzite”, se spune în anunțul organizatorilor.

sursa

URMĂREȘTE-NE PE CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM PENTRU A PRIMI ȘTIRI DE ULTIMĂ ORĂ!