Partidul Regiunilor din Moldova aduce acuzații grave în adresa președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. În cadrul unei conferințe de presă, liderul formațiunii, Alexandr Kalinin, a declarat că la revenirea ultimei vizite de la Moscova, cu un avion care ar aparține gigantului energetic rus Gazprom, Igor Dodon ar fi adus ilegal pe teritoriul Republicii Moldova 20 de milioane de dolari pentru desfășurarea campaniei electorale a Partidului Socialiștilor (PSRM).
„Dacă cauza principală era ceața și avionul de pe cursa Moscova-Chișinău, care a rămas blocat și nu putea să aterizeze, atunci nici avionul Gazprom nu putea să ajungă. Vreau să declar, pe propria răspundere, că aceasta situație este destul de gravă și desprea aceasta cunosc și membrii PSRM. Din sursele mele din rândul socialiștilor, m-au informat că avionul cu care a zburat Igor Dodon spre Moldova a adus ilegal 20 de milioane de dolari pentru desfășurarea campaniei electorale a Partidului Socialiștilor din regiunea Transnistreană și UTA Găgăuzia”, a declarat Alexandr Kalinin.

De asemenea, Kalinin a mai adăugat că campania electorală a socialiștilor este finanțată de peste hotarele țării, iar în acest sens va depune o sesizare pentru a scoate PSRM-ul din cursa electorală, așa cum s-a întâmplat și în 2014 cu partidul lui Renato Usatîi „Partidul Patria”.