După ce ieri a fost prezentat primul autobuz electric fabricat în Republica Moldova, astăzi, primarul general Ion Ceban a venit cu o reacția în acest sens, subliniind că la Chișinău, la RTEC, sunt peste 200 de troleibuze asamblate de către municipalitate. Edilul s-a referit și la faptul că 25 autobuze vor fi destinate către orașul Bălți, motiv pentru care sunt multe semne de întrebare față de procesul de achiziție, ce obligă realizarea unei licitații în acest sens.

„Am văzut că ieri a fost prezentat primul autobuz electric produs în Republica Moldova. La RTEC sunt peste 200 de unități de transport asamblate la Chișinău. M-a amuzat și altă latură legată de faptul nu este clar de unde sunt elemente de caroserie și alte lucruri. Este binevenit acest subiect. Pe mine mă interesează faptul cum s-a decis ca aceste 25 de unități să ajungă la Bălți. Eu mă bucur pentru Bălți și vreau ca să existe o transparență în procesul de achiziție. Eu mă bucur pentru producătorii autohtoni, dar trebuie să remarcăm că la Parcul de Troleibuze au fost asamblate acasă ca și produs peste 200 de troleibuze”, a declarat Ceban.

Amintim că municipalitatea a procurat 16 autobuze noi articulate și 10 troleibuze tot articulate, ultimele fiind achiziționate din Elveția. Astfel, unitățile de transport vor fi lansate până la 1 septembrie.