Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Întreprinderii Municipale “Ape, Gospodărie Comunală și Servicii în Construcții” (Î.M. AGSV), atrage atenția asupra necesității respectării regulilor de siguranță și evitarea scăldatului în locuri interzise. Primarul Ion Ceban a subliniat importanța acestui aspect și a vorbit despre măsurile luate pentru sezonul estival.

“Siguranța cetățenilor noștri este o prioritate pentru noi, iar în contextul sezonului estival, dorim să aducem la cunoștință așa-numitele zone de agrement care sunt pregătite pentru a primi vizitatori. Este important să se respecte restricțiile și să nu se facă scăldat în locuri neamenajate, unde acest lucru poate fi periculos”, a declarat primarul Ion Ceban.

Pentru a asigura siguranța și confortul locuitorilor, toate plajele din parcurile municipale au fost dezinfectate și pregătite pentru sezonul estival. În special, plaja renovată din parcul “La Izvor” a fost dotată cu 35 de șezlonguri, oferind o oportunitate de relaxare și distracție pentru vizitatori.

De asemenea, Î.M. AGSV a luat măsuri suplimentare pentru a preveni incidentele nedorite. Astfel, au fost instalate panouri informaționale cu inscripția “scăldatul este interzis” în cele șase lacuri care nu sunt amenajate special pentru scăldat și nu beneficiază de stații de salvare. Aceste panouri au rolul de a informa publicul cu privire la restricțiile existente și de a preveni riscurile asociate scăldatului în zone nesigure.

Dintre cele 16 lacuri existente în municipiul Chișinău, zece dispun de stații de salvare, iar salvamarii Î.M. AGSV sunt pregătiți să intervină în caz de necesitate și să asigure siguranța celor aflați în apă.

Primăria municipiului Chișinău încurajează respectarea regulilor și precauția în timpul sezonului estival, pentru a evita orice incidente neplăcute. Siguranța cetățenilor este o prioritate și toate măsurile necesare sunt luate pentru a asigura o vară plăcută și în condiții de maximă siguranță pentru toți locuitorii.