Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a vizitat Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar” în prima zi de școală. El a declarat că este important ca instituțiile de învățământ să aibă cele mai bune condiții pentru a asigura o educație de calitate pentru copiii noștri.

„Vă este dor de școală?”, i-a întrebat primarul Ceban pe elevii liceului. Aceștia i-au răspuns că le este foarte dor de școală, de prieteni, de pedagogi și că ard de nerăbdare să povestească ce au făcut toată vara.

„Este datoria noastră morală, dar și administrativă ca lucrurile să se miște spre bine în instituțiile educaționale”, a declarat primarul Ceban. „Eu mă bucur că Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar” nu este doar un pilon de creștere a copiilor, dar și un exemplu regional nu doar pentru Republica Moldova și Chișinău. Atât cât este un liceu de arte, trebuie să aducem într-o stare bună și sala de festivități. De asta ne vom ocupa începând cu noul an școlar”.

Primarul Ceban a mai menționat că Republica Moldova are copii extraordinari grație pedagogilor. „Vreau să le mulțumesc tuturor pedagogilor, care depun eforturi pentru a-i educa pe copiii noștri”, a spus el.

În cadrul vizitei sale la liceu, primarul Ceban a discutat cu elevii, cadrele didactice și conducerea instituției de învățământ. El a fost informat despre condițiile de învățământ și despre proiectele educaționale pe care liceul le implementează.

Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar” este o instituție de învățământ de prestigiu, care oferă o educație de calitate în domeniul artelor. Liceul dispune de o infrastructură modernă, care include săli de clasă, laboratoare, ateliere de creație și o sală de festivități.

În ultimii patru ani, liceul a beneficiat de aproximativ 11 milioane de lei pentru lucrări de reparație capitală a edificiului.

De asemenea, a fost realizat un proiect amplu ce ține de reabilitarea termică și eficiență energetică, în cadrul căruia instituția a beneficiat de izolare termică, de instalarea sistemelor moderne de iluminare și ventilare, instalarea panourilor fotovoltaice și reabilitarea rețelelor inginerești.

Alte peste 8,7 milioane de lei au fost investite pentru achiziționarea de tehnică de calcul, de materiale didactice, de mobilier și alte utilaje.