Alexandrina Robu Cepoi, cetățean al Republicii Moldova stabilită în Belgia încă din 2017, îşi trăiește visul european la Bruxelles.

După o lungă perioadă de pregătire, a devenit consilier politic la Parlamentul European, având deja o experiență considerabilă în această instituție. Tânăra are o contribuție valoroasă nu doar în sfera instituțiilor europene ci și în susținerea țării sale natale şi a conaţionalilor.

Alexandrina Robu Cepoi lucrează de şapte ani la Bruxelles, acesta fiind visul său încă de pe băncile facultății.

ALEXANDRINA ROBU CEPOI cetăţeană a Republicii Moldova stabilită în Belgia: „Dorința de a venit la Bruxelles şi de a lucra în instituțiile europene a început în anul 2014 când am fost reprezentanta Moldovei la un studiu de o lună. Am hotărât să fac un studiu la Colegiul European în 2016 care a fost cartea de vizită pentru ca să mă reîntorc la Bruxelles, unde ulterior am dat mai multe teste – Castu pentru Comisia Europeană”.

Iniţial a lucrat la alte instituții europene după care s-a angajat la Parlamentul European unde se află de patru ani, pe postul de consilier politic.

ALEXANDRINA ROBU CEPOI cetăţeană a Republicii Moldova stabilită în Belgia: „Bruxelles este un oraș cosmopolit în care practic activează toate naționalitățile şi eu sunt foarte fericită că pot reprezenta țara mea aici împreună cu colegii mei. Sunt una dintre cei 100 de moldoveni care activează în Bruxelles european. Este greu pentru o basarabeancă să-şi croiască o carieră de succes la Bruxelles? Este o provocare, este un drum pavat cu foarte multă muncă, multe emoţii şi uneori mai puţin pozitive, dar ăsta ar fi şi un sfat pentru cei mai tineri – “Trebuie să ştii foarte clar ce-ţi doreşti” şi atunci când ai obiectivul trebuie să baţi la mai multe uşi. Să fii ambițioasă şi să nu renunţi la visul care-l ai. Absolut”.

Alexandrina consideră Bruxellesul a doua ei casă. Mai ales că acolo şi-a întemeiat o familie, alături de un basarabean, şi acum sunt părinții unei fetițe de 3 ani. În afara ocupaţiei sale de la Parlamentul European, Alexandrina Robu Cepoi are şi o activitate civică bogată și acordă sprijin constant Republicii Moldova de la distanță.

ALEXANDRINA ROBU CEPOI cetăţeană a Republicii Moldova stabilită în Belgia: „Am steagul, în primul rând, mereu în inimă, uneori îl am şi în mână. Sunt fericită şi mândră de faptul că fac parte dintr-o comunitate frumoasă de basarabeni, aici, la Bruxelles dar şi de faptul că sunt născută în Republica Moldova, o ţară mică cu inimă mare”.

sursa