Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA au documentat un caz de corupere pasivă, rezultat cu reținerea unui polițist al Inspectoratului de Poliție Edineț.

Potrivit denunțătorului, ofițerul de investigații ar fi pretins 1.500 de euro pentru mușamalizarea unui caz de circulație ilegală a drogurilor.

În fapt, la data de 18 august, angajatul IP Edineț a primit spre examinare un material pe faptul distribuirii ilegale a substanțelor narcotice, iar pentru a lua o decizie în favoarea persoanei investigate acesta ar fi pretins suma menționată.  Astfel, în schimbul sumei pretinse, polițistul urma să absolve de răspundere bănuitul pentru pretinsele fapte prejudiciabile exprimate prin consumul sau distribuirea drogurilor.

Reținerea a avut loc joi, 24 august, în momentul transmiterii banilor sub controlul CNA, iar ofițerul IP Edineț a fost plasat în izolator pentru 72 de ore.

În investigarea cazului, CNA a fost sprijinit de conducerea Inspectoratului de Poliție Edineț. În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei.

Notăm că, orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.