Primăria municipiului Chișinău informează că biblioteca online a portalului educatieonline.md, a fost suplinită cu noi lecții video și resurse educaționale deschise.

Joi, 23 aprilie, a.c., pe platforma online au fost plasate 600 de resurse educaționale deschise (manuale, prezentări, link-uri spre materiale suplimentare, cum ar fi exerciții și secvențe video). Alte 80 de lecții video vor fi încărcate pe site până la sfârșitul acestei zile.

Pentru a asigura procesul de învățare la distanță pentru elevii și cadrele didactice din municipiul Chișinău, din data de 22 aprilie, a.c., lecțiile video sunt difuzate la 24 de canale TV din grila de canale IPTV ale operatorului național de telefonie fixă. Actualmente alte 13 canale TV din rețeaua de televiziune națională, sunt în proces de elaborare a grilelor de emisie pentru resursele educaționale în format video.

Cursurile la disciplinele școlare, pentru elevii claselor: I – XII, profil real și umanist, sunt difuzate la posturile TV în limbile română și rusă. Durata unei lecții este de 15 minute.

Lecțiile reprezintă materia de studiu ce rămâne să fie predată până la sfârșitul anului de învățământ 2019-2020, conform curriculumului național.

,,Continuăm să lucrăm zilnic la îmbunătățirea platformei educatieonline.md. În prezent negociem și cu alți operatori de televiziune IPTV din țară pentru ca aceștia să difuzeze cursurile. Ne propunem să oferim la distanță, un proces educațional accesibil și de calitate. Mulțumesc tuturor pentru înțelegerea, răbdarea, pentru implicarea și solidarizarea de care dați dovadă. Noi suntem deschiși și recunoscători pentru orice sesizare care vine să îmbunătățească platforma educatieonline.md. Împreună vom reuși să Învățăm de Acasă!”, a menționat primarul general, Ion Ceban.

Platforma educatieonline.md va fi completată până la 4500 de lecții video, pentru elevii claselor: I – XII, la 15 discipline școlare, profil real și umanist.