Pe lângă cei 3000 de copaci doborâți și rupți, acoperișuri luate de vând, alți peste 86 de piloni de electricitate au doborâți. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că până acum au fost restabiliți 79.
„La fel au fost înlocuiți 2000 m liniari de cablu aerian, localizate 79 de defecțiuni la rețelele, ridicate 10000 m liniari de cabluri electrice a rețelelor de iluminat, înlocuite 450 de becuri. Suma prejudiciilor la rețelele de iluminat fiind estimat la 1,1 mln lei.

De asemenea, Exdrupo au intervenit pe străzi și trotuare. În perioada respectivă s-au curățarea străzilor manual înnămolite: bd. Renașterii, str. Uzinelor, str. Muncești, str. Petricani, Calea Orheiului, Ceucari, str. Florilor, str. Dimo, bd. Mircea cel Bătrân, str. Manole, str. Spătaru, str. Bucovinei, Str. M. Drăgan, str. Varnița, str. Otovascka, str. Lunca Bîcului. Astfel, pentru aceste lucrări au fost implicate zilnic 26 unități ( autobasculante /Camaz/Zil- 14 unit., Buldoexcavator- 3 buc., tractor cu remorcă – 4 buc., tractor cu perie și lamă -2 unit., autospecială Kamaz Hidro – 1 unit., un tractor pentru curățarea receptoarelor – 1 unit., aspiratoare IVECO- 3 unit.). Muncitori implicați în aceste activități – 40 muncitori/zilnic”, a declarat Ceban.

Peste 20 de milioane de lei este suma prejudiciului în urma ploilor din 9 august. În acest sens, edilul capitalei a mers în CMC pentru a cere consilierilor alocarea acestor bani în fondul de rezervă, pentru a avea surse cu ce să opereze și să intervină.

„Intemperia a traversat sectoarele Ciocana și Râșcani, provocând pagube considerabile: copaci smulși din rădăcini, acoperișuri dărâmate, terenuri de joacă și sportive distruse, balcoane și apartamente inundate, piloni doborâți și rețele electrice deteriorate precum și alte pagube materiale. De menționat că SHS nu a preîntâmpinat și nu a Avertizat cum fac de obicei, privind condițiile meteo prognozate. Cantitatea precipitațiilor a depășit în sectoarele Râșcani 80mm/m2, la Ciocana 16 mm/m2, iar în celelalte sectoare mai puțin de 3 mm”, conchis Ceban.