Peste 165 de mii de lei au fost colectați la cea de-a șasea ediție a Campaniei Rostul Postului, fiind cea mai mare sumă din donații individuale de la începutul proiectului. Donațiile au venit atât de la oamenii din Republica Moldova, cât și din străinătate, trasnmite IPN.

Organizată anual de CCF Moldova (Copil, Comunitate, Familie),  actuala ediție a campaniei a adunat peste 430 de persoane care au donat prin intermediul restaurantului virtual www.rostulpostului.md.

Timp de șase ediții, campania vine să sporească eforturile de colectare de fonduri în sprijinul copiilor care trăiesc în sărăcie absolută și riscă să fie separați de familiile lor. În acest an, eforturile s-au dublat, iar campania este alături și de copiii care fug din calea războiului din Ucraina.

„Ca și în anii precedenți vom cumpăra nu doar produse alimentare, dar și animale domestice, plante agricole pentru a le garanta minimul de alimente necesare. De asemenea, cu sursele financiare colectate vom fi alături de copiii ucraineni. La moment, CCF Moldova susține 20 de centre cu refugiați. Aici avem grijă de protecția fiecărui copil și oferim asistență părinților. Spațiile prietenoase copiilor oferă posibilitatea de odihnă părinților și activități interesante copiilor”, se menționează într-un comuncat de presă al CCF Moldova.