Percheziții în apartamentul unui tânăr din capitală. Ce au găsit oamenii legii

Droguri și un pistol păstrat ilegal au fost găsite de polițiștii din capitală după ce au făcut percheziții în locuința unui tânăr de 25 de ani. El a ajuns în vizorul oamenilor legii după ce anterior a fost implicat în comercializarea ilegală a drogurilor și consumul substanțelor narcotice.

Astfel în cadrul acţiunilor de urmărire penală, poliţiştii au depistat şi ridicat de la domiciliul acestuia un aparat confecţionat aritzanal, destinat consumului de droguri, pastile cu efect psihotrop, precum şi un pacheţel cu o substanţă vegetală uscată. Respectiv probele delicte au fost sigilate şi expediate Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP pentru efectuarea expertizelor specializate. Totodată, în urma percheziţiilor, poliţiştii au mai găsit un pistol păstrat ilegal.

În acest context, pe lângă faptul că pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru trafic ilicit de droguri, bănuitul riscă să fie cercetat și pentru păstrarea ilegală de arme de foc şi muniţii. Ofiţerii de investigaţii au iniţiat acţiuni suplimentare specifice activităţilor de stabilire a circumstanţelor, privind complicitatea acestuia la săvârşirea altor infracţiuni pe teritoriul Capitalei.

Conform legislaţiei penale în vigoare bănuitul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 lei până la 12 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.