Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a făcut mai multe declarații despre investigarea furtului miliardului și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Drept urmare, situația lui Andrian Candu și Ilan Ușor a devenit una dificilă. Despre aceasta scrie pe Facebook deputatul socialist Bogdan Țîrdea, care, în context, i-a adresat Maiei Sandu patru întrebări importante.

1.  Este gata să claseze dosarele lui Candu, Șor, Tauber în schimbul demiterii Guvernului Chicu?

2.  Este gata să renunțe la restituirea miliardului furat în numele unei majorități parlamentare?

3.  Este gata să-i dea lui Șor și Plahotniuc aeroportul, în schimbul funcției de premier?

4.  Este adevărat că Șor și Candu le propun deputaților Bocului ACUM bani grei pentru ca aceștia să le păstreze libertatea, dar și Aeroportul?

Precizăm că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că adevăratul beneficiar al furtului miliardului este Vlad Plahotniuc. Acesta ar fi primit peste 100 mln de dolari prin intermediul grupului Șor. Procurorul general a precizat că din 2015 se cunoștea că beneficiari ai furtului miliardului erau trei grupuri: Platon, Șor și Filat. “O perioadă lungă nu au fost publicate rapoartele Kroll. Acum este clar de ce. S-a stabilit că în Kroll-2 se face trimitere încă la un grup de influenți, este vorba de grupul Plahotniuc. În urma unor investigații s-a confirmat activitatea activă a grupului Plahotniuc în furtul miliardului”, a precizat Stoianoglo. 

Procurorul General a spus că pe numele lui Vlad Plahotniuc vor fi intentate dosare penale pentru crearea unei organizații criminale, escrocherie, și spălare de bani în proporții deosebit de mari.