Pașapoartele vor fi eliberate pe un termen de 10 ani începând cu data de 10 octombrie. Modificările efectuate la Legea cu privire la sistemul național de pașapoarte a fost publicată în Monitorul Oficial. Acestea vor fi puse în aplicare în termen de două luni de la publicarea în Monitorul Oficial. În prezent, actele de călătorie se eliberează pe un termen de 7 ani.
Potrivit noilor modificări, în pașapoartele care vor fi emise începând cu 10 octombrie, grupa sangvină și noțiunea de naționalitate nu vor mai fi incluse. Totodată, pașapoartele eliberate copiilor sub vârsta de șapte ani vor avea termenul de valabilitate de patru ani, iar în cazul tinerilor cu vârsta cuprinsă între șapte și 16 ani, de șapte ani.
Potrivit modificărilor, la capitolul date biometrice nu se va mai indica grupa sangvină,noteaza SubiectulZilei.
În cazul persoanelor sub vârsta de 14 ani și al celor care nu pot aplica semnătura, se va aplica o mențiune specială în condițiile stabilite de Guvern.
La fel, legea a fost completată cu prevederi care se referă la buletinul de identitate electronic. Astfel, acest document va fi eliberat pe un termen de 10 ani. În cazul adresării persoanei pentru obținere a buletinului de identitate de până la un an înainte de atingerea vârstei de 10, 16, 25 și 45 de ani, buletinul se eliberează pe perioada imediat următoare vârstei respective.
În același timp, pașapoartele diplomatice vor fi eliberate fiilor și fiicelor cu vârsta de sub 18 ani și celor cu vârsta sub 23 de ani care sunt la studii în străinătate – studii secundare generale sau profesionare, medii de specialitate, superioare, învățământ de zi și nu sunt căsătoriți. În prezent, pașaportul diplomatic se acordă copiilor de până la 18 ani. Mai mult, în categoria persoanelor beneficiare de pașapoarte de serviciu au fost incluși președintele și vicepreședintele Autorității Naționale de Integritate.