Parlamentul European are un nou președinte. Premierul, dar și Speakerul l-au felicitat pe Antonio Tajani

Parlamentul European are un nou președinte.Candidatul PPE, Antonio Tajani, a câștigat și cel de-al patrulea tur de scrutin, ocupând astfel funcția de speaker. Cu această ocazie, Premierul Pavel Filip, dar și Președintele parlamentului Andrian Candu l-au felicitat pe oficialul european șii-au urat mult succes.

Șeful legislativului a exprimat încrederea că Parlamentul European va susține în continuare perspectiva unui viitor european al Republicii Moldova și va rămâne un partener strategic pentru țara noastră.

”Angajamentele Parlamentului de la Chișinău în fața Uniunii Europene sunt ferme și neschimbate, iar guvernarea va depune în continuare eforturi pentru a asigura un progres vizibil pe calea reformelor”, a declarat Andrian Candu.

Și Premierul s-a arătat convins că experiența oficialului va contribui la consolidarea rolului cheie al Parlamentului European în procesul de formare a unei Europe sigure şi unite.

„Apreciem în mod deosebit sprijinul acordat de Parlamentul European în procesul de transformare şi modernizare a Republicii Moldova, dar şi poziţia fermă a instituţiei privind recunoaşterea perspectivei europene a ţării noastre. Profitând de ocazie, vreau să reiterez determinarea fermă a Republicii Moldova de a avansa în implementarea obiectivului nostru de integrare europeană”, se mai spune în mesajul semnat de Premierul Pavel Filip.

Antonio Tajani, fost comisar European pentru Industrie, a fost ales cu 351 de voturi în calitate de președinte al Parlamentului European. Tajani îl urmează în funcție pe social-democratul german Martin Schulz, care va reveni în politica internă a Germaniei.
Antonio Tajani a fost ales de patru ori ca membru al Parlamentului European și a deținut două mandate de comisar European pentru Transporturi și Industrie.