Armata rusă a atacat în noaptea de joi spre vineri Krivîi Rih (Krivoi Rog), oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, cu cinci drone kamikaze Shahed, de fabricaţie iraniană, care şi-au atins ţintele fără a provoca morţi sau răniţi, a declarat şeful administraţiei militare a oraşului, Oleksandr Vilkul, citat de EFE, conform AGERPRES.

“În cursul nopţii, inamicul a lansat un atac masiv asupra Krivîi Rih cu drone Shahed”, a indicat Vilkul pe contul său de Telegram, adăugând că una dintre drone a fost doborâtă de sistemul de apărare antiaeriană, dar că alte cinci nu au putut fi interceptate.
“Slavă Domnului că nu sunt victime”, a spus responsabilul ucrainean, cerând cetăţenilor să nu difuzeze imagini cu efectele atacului pentru a nu da informaţii care ar putea fi utilizate de Rusia, în timp ce autorităţile lucrează pentru a repara daunele provocate.

Şeful administraţiei militare din Krivîi Rih, un oraş industrial situat la aproximativ 420 de kilometri sud-est de Kiev, a declarat că ‘toate infrastructurile importante, transportul public, instituţiile sociale şi medicale din oraş funcţionează stabil în pofida atacului’.

Rusia a utilizat drone iraniene Shahed-136, iar, uneori, rachete, începând din octombrie trecut, pentru atacurile asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, care a suferit întreruperi masive de curent în timpul iernii ca urmare a acestei campanii.

Autorităţile ucrainene au raportat, de asemenea, un atac cu rachete ruseşti asupra regiunii Odesa (sud).

La 23 martie, în jurul orei locale 21:30 (19:30 GMT), apărarea antiaeriană a Comandamentului aerian Sud a doborât două rachete ghidate sol-aer Kh-59 lansate de avioane de vânătoare ruseşti Su-35 din Marea Neagră, a anunţat autoritatea militară ucraineană din regiune.

În acelaşi timp, postul de televiziune ucrainean Kanal 24 transmite că, în cursul nopţii de joi spre vineri, forţele ruse au efectuat bombardamente masive asupra mai multor localităţi din regiunea Sumî, consemnând un bilanţ provizoriu de cel puţin doi morţi, 10 răniţi şi numeroase distrugeri.

sursa