Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața, iar alte 12 au fost rănite, în urma unor atacuri cu rachete, în această după-amiază, în orașul ucrainean Herson. Autoritățile locale anunță că rușii bombardează clădiri rezidențiale, spitale, grădinițe și infrastructura critică din regiune.

„Herson este sub foc. Deja aproximativ 20 de explozii. Stați în adăposturi sau în locuri sigure”, a anunțat șeful administrației militare regionale, Herson, Alexander Prokudin, citat de Ukrainskaia Pravda.

Jurnaliștii locali scriu, cu referire la declarațiile martorilor oculari, că atacurile s-ar fi concentrat, în mod special, pe centrul orașului Herson. Sub foc au nimerit o stație de transport public, unde erau mai multe persoane la momentul producerii exploziei, spitale, grădinițe și blocuri de locuit. În urma bombardamentelor, sunt mai mulți morți și răniți, anunță sursa citată.

Ofițer de presă al Biroului Comandantului Apărării din Herson a declarat că cel puțin șase persoane au murit în urma bombardării stației de transport public. Bilanțul este în actualizare, în condițiile în care presa ucraineană scrie că mai multe apartamente ar fi fost distruse sau ar fi în flăcări.

„Inamicul a lovit zone rezidențiale, infrastructuri critice, o grădiniță, un spital, garaje private și mașini. Mai multe case au primit pagube semnificative, în blocuri cu mai multe apartamente. În urma unei lovituri directe, mai multe apartamente au luat foc”, anunță autoritățile din regiune.

Amintim că Federația Rusă a invadat Ucraina pe data de 24 februarie 2022, în ceea ce au numit, ulterior, o „operațiune specială de demilitarizare și denazificare”. Cu trei zile înainte de marcarea unui an de la începutul invaziei, Vladimir Putin a făcut declarații publice în fața elitei politice de la Kremlin, în care a acuzat Occidentul de începutul invaziei, menționând că Rusia încearcă doar „să se apere”. Afirmația președintelui rus a fost catalogată drept o „absurditate” de consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan.

sursa