În luna octombrie 2021, valoarea medie pe piață a unui metru pătrat de spațiu locativ în apartamentele din municipiul Chișinău a crescut cu 9-23 de euro, comparativ cu luna precedentă, transmite Mold-street.com

Datele Bursei imobiliare Lara arată că aceasta este o scumpire cu 2-4% și este deja a patra lună consecutivă de scumpire a spațiului locativ din capitală, potrivit sursei citate

Totodată, în 10 luni ale acestui an, prețul mediu al spațiului locativ a crescut cu  9-11%, în dependență de cartier și tipul de apartamente.

Cel mai tare crește prețul apartamentelor vechi

Cel mai mult, în octombrie, a săltat prețul apartamentelor vechi din capitală, cu 23 de euro pentru un metru pătrat sau cu circa 4%: de la 547 euro la 570 euro. Este cel mai mare preț din ultimii șase ani, arată datele bursei Lara.

În cazul unui apartament cu 50 metri pătrați, costul mediu a crescut cu peste o mie de euro, iar dacă suprafața ajunge la circa 100 de metri pătrați apoi costul mediu a crescut cu aproximativ 2.000 de euro.

Cele mai mari prețuri ale spațiului locativ de pe piața secundară (în special blocuri vechi din epoca sovietică) sunt în sectorul Centru: de la 505 euro pentru un metru pătrat în apartamentele cu patru odăi, la 742 euro per metru pătrat într-o garsonieră.

În schimb, în cartierul Otovasca din sectorul Ciocana prețul unui metru pătrat de spațiu locativ oscilează între 391 de euro în apartamentele cu 4 odăi și 558 euro în cele cu o odaie.