Dosarul unei femei în care aceasta este învinuită pe trei capete de acuzare pentru trafic de influență a fost trimis în judecată.

Urmărirea penală în privința acesteia a fost pornită în luna octombrie 2022, în baza unui denunț, iar dacă va fi găsită vinovată, acuzata riscă o pedeapsă sub formă amendă de până la 150.000 de lei sau închisoare de până la trei ani.

Potrivit procurorilor, învinuita a pretins și a primit de la un denunțător 410 euro, în schimbul cărora susținea că are influență asupra membrilor Comisiei din cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate, în vederea promovării cu succes de către acesta a cursurilor de instruire, cu eliberarea permisului de port-armă, precum și a promovării de către ultimul a cursurilor de studii din cadrul Catedrei pregătirea cadrelor în rezervă a Academiei Militare a Forțelor Armate.

În cel de-al doilea caz, femeia a primit de la o persoană 1.240 de euro și 8.048 de lei, pentru a influența membrii Comisiei de examinare auto de la Agenția Servicii Publice în scopul adoptării unei decizii favorabile în privința candidatului, în vederea promovării examenului și eliberării permisului de conducere pe numele acestuia. Învinuita nu și-a recunoscut vina.

Oamenii legii au aplicat sechestru asupra unui teren și a unei case individuale de locuit în valoare de aproximativ 60.000 de lei, deținute cu drept de proprietate de către învinuită.