Fondatorii startup-ului NodeShift au convins juriul Competiției Naționale de Pitching că merită să ne reprezinte țara la cel mai mare concurs pentru startup-uri din lume, desfășurat în Statele Unite ale Americii. Aceștia au obținut un premiu în valoare de 3000 de dolari, oferit de maib, Partenerul General al competiției, și vor concura pentru marele premiu de 1.000.000 de dolari în cadrul prestigiosului Startup World Cup din Silicon Valley, care va avea loc în octombrie 2024.
NodeShift este un startup care are ca obiectiv să reducă costurile serviciilor de tip cloud cu până la 80%, pentru a suplini necesitățile atât ale companiilor stabilite, cât și ale startup-urilor. Platforma se distinge prin angajamentul său față de confidențialitate și capacitatea de a reduce semnificativ costurile operaționale, fără a compromite viteza sau fiabilitatea.
„Imaginați-vă că puteți profita de prețuri accesibile și acoperire geografică largă cu o singură platformă de nivel enterprise. Asta face NodeShift. Noi reunim sute de centre de date la nivel mondial, folosind capacitatea lor neutilizată, pentru a oferi prețuri mult mai accesibile”, a declarat Mihai Mărcuță, cofondator al startup-ului NodeShift.
La competiție au participat 14 startup-uri locale, pitchurile cărora au fost urmărite de peste 200 de persoane – fondatori de startup-uri, entuziaști din domeniul IT și reprezentanți ai mediului de afaceri.
„Moldova are potențial, are startup-uri și idei bune. Vreau să încurajez toate startup-urile să fie mai active în acest ecosistem al afacerilor, pentru că nu este un secret că, în Moldova, pentru a crește, trebuie să ne reorientăm de la consumarea inovațiilor la producerea lor”, a menționat Cătălina Plinschi, Secretară de Stat la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.
„Astăzi, am selectat doar un câștigător care va merge în SUA, dar vreau să spun că toți participanții sunt deja învingători, pentru că au avut oportunitatea să-și prezinte ideile în fața unor potențiali parteneri sau chiar clienți. L-am ales pe cel mai bun dintre cei mai buni, care ne va reprezenta țara în Silicon Valley. Acest lucru este minunat, deoarece putem promova nu doar inovațiile pe care le avem în Moldova, dar avem ocazia să promovăm țara la nivel global”, afirmă Olga Melniciuc, Directoare Executivă Startup Moldova.
Evenimentul a oferit o platformă unică pentru schimb de expertiză, cunoștințe, networking și inspirație. Participanții au avut oportunitatea de a se conecta cu investitori angel, antreprenori și lideri din industrie, printre care Ambasadorul Startup World Cup – Alexander Lubnevskyi, înger investitor din diaspora – Dmitri Liberman, fondator Aspect Health – Gleb Babii, și mulți alți experți din domeniu.
„Noi nu putem avea un viitor prosper fără economie, iar o economie de succes nu poate fi fără voi, cei care creați. Ceea ce văd eu acum este o sală plină de tineri energici, plini de idei și cred că aceasta este direcția corectă. Trebuie să continuăm în același ritm, iar noi, cei de la maib, vom fi alături atunci când veți avea nevoie”, a spus Macar Stoianov, Chief Financial Officer maib, Partenerul General al evenimentului
„Competiția Startup World Cup nu se rezumă doar la premiul de un milion de dolari, ci reprezintă o șansă extraordinară de a fi ascultat de investitori cunoscuți din întreaga lume. Scopul nostru este să susținem antreprenoriatul global și nu avem decât să continuăm să ne îndeplinim această misiune”, a precizat Alexander Lubnevskyi, Ambasadorul Startup World Cup.
„Fondatorii de startup-uri au acum oportunități grandioase de a se promova și, mai ales, au ocazia de a concura pentru un premiu de un milion de dolari, ceea ce este impresionant. Aș fi vrut să am și eu această oportunitate când am început să-mi dezvolt propriul startup. Vreau să vă spun celor care sunteți la început de cale să nu uitați că Business Angels Moldova a susținut întotdeauna startup-urile și vom fi în continuare alături de voi”, a menționat Daniela Colesnic, Director Business Angels Moldova.
Competiția Națională de Pitching pentru Startup-uri a fost organizată de Startup Moldova, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia, Marea Britanie și UMAEF, partener general maib, în colaborare cu Mozaic și BAM.