Ninsori abundente în țară: Peste 30 de maşini au fost scoase din nămeţi

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru tractarea mijloacelor de transport blocate în nămeți.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, peste 30 de maşini au fost scoase din nămeţi, noaptea trecută de salvatori.Șase dintre acestea erau ambulanţe, care se deplasau să acorde primul ajutor pacienţilor.

Cele mai multe acțiuni de deblocare a autoturismelor și camioanelor au fost înregistrate în apropierea localităților Mereșeni și Fundul Galbenei din raionul Hâncești.

Pe parcursul nopții Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în comun cu Poliția Națională a format un comandament de monitorizare a tuturor porțiunilor de drum dificile.

Traseele inspectate de către angajații MAI  au fost pe drumurile Chișinău – Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă, Chișinău – Leușeni, Traseul R3  M3 Zona de Sud.

Potrivit informației furnizate de Administrația de Stat a Drumurilor, la lucrările de curățare au fost implicate 319 unități de tehnică și 621 de persoane, care au împrăștiat 3063 tone de material antiderapant.

La lucrările de prevenire și lichidare a consecințelor situațiilor excepționale pe parcursul nopții ai fost antrenați 680 salvatori și pompieri și peste 500 de polițiști.