Nepotul celui de-al 35-lea președinte american, Robert Kennedy Jr., s-a înscris în cursa pentru următoarele alegeri prezidenţiale din SUA. Urmașul lui John F. Kennedy a depus documentele la Comisia Electorală Federală, pentru a candida din partea Partidului Democrat în 2024, transmite BBC.

Kennedy Jr., în vîrstă de 69 de ani, este fiul senatorului Robert F. Kennedy și nepotul președintelui John F. Kennedy – ambii asasinaţi în timp ce se aflau în funcţie.

Avocat specializat în protecţia mediului, Kennedy Jr. este de două decenii un susţinător fervent al teoriilor conspiraţiei împotriva vaccinării şi a fost propulsat în prim-plan în timpul pandemiei de COVID-19.

Acum, el a devenit al doilea concurent oficial la Casa Albă din partea democraților. La începutul lunii martie, scriitoarea Marianne Williamson, în vârstă de 70 de ani, a lansat o campanie de nominalizare a candidaturii sale din partea Partidului Democrat.

În tabăra republicană, pe lângă fostul preşedinte Donald Trump şi-au anunţat candidaturile pentru obţinerea nominalizării în vederea scrutinului din 2024 ex-ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, antreprenorul Vivek Ramaswamy şi fostul guvernator al statului Arkansas, Asa Hutchinson.

Actualul șef al Casei Albe, Joe Biden, nu și-a anunțat încă oficial participarea la alegerile prezidențiale.

sursa