Organizarea procesului de alimentație în instituțiile preșcolare din municipiul Chișinău este un aspect prioritar pentru Primăria Capitalei. Or, calitatea preparatelor culinare oferite copiilor în aceste instituții reprezintă un element vital, având în vedere impactul direct asupra sănătății și dezvoltării armonioase a celor mici.
În acest sens, Primăria Chișinău informează că, viceprimarul Capitalei Angela Cutasevici a întreprins vizite de monitorizare în mai multe grădinițe din oraș, unde a atras, în primul rând, atenția ca meniul zilnic de repartiție să fie întocmit conform Meniului model unic, adaptat specificului sezonier și respectând normele fiziologice de consum.
„Acest aspect este crucial pentru dezvoltarea optimă a copiilor la fiecare etapă a creșterii lor, deoarece asigură diversitatea și echilibrul nutrițional necesar”, a declarat Angela Cutasevici.
Totodată, a mai adăugat viceprimarul, este de apreciat că, lucrătorii din blocurile alimentare se conduc, inclusiv de Ghidul metodologic culinar, lansat anul trecut de către Primăria Municipiului Chișinău în suportul bucătarilor din instituțiile de educație timpurie.
Ghidul metodologic culinar reprezintă un document tehnologic, ce reflectă toate aspectele legate de organizarea corectă a alimentaţiei copiilor în IET, modele de completare a tuturor registrelor de evidență, variate tehnologii de preparare, pregătirea preliminară a componentelor, porționarea produselor în conformitate cu categoria de vârstă a copilului.