Modalitatea de obținere a cazierului detaliat a fost simplificată

Începând cu 1 august 2017, Serviciul Tehnologii Informaţionale (STI) a MAI a implementat modalitatea de eliberare a certificatului de cazier detaliat, prin depunerea cererilor on-line.

Astfel, cetăţenii pot beneficia de eliberarea certificatului de cazier detaliat fără a se prezenta la sediul STI pentru a depune o cerere, doar în vederea ridicării certificatului solicitat.

Depunerea cererii se poate efectua în regim on-line pe portalul guvernamental al serviciilor publice servicii.gov.md, prin intermediul terminalelor electronice de plată, sau prin intermediul instituţiilor bancare abilitate.

Cazierul detaliat reprezintă un document oficial, în care se consemnează faptul prezenţei înscrierilor în Registrul informaţiei criminalistice şi criminologice a Republicii Moldova, informaţiile detaliate privind tragerea la răspundere penală şi rezultatele examinării cauzelor penale, informaţiile privind antecedentele penale stinse şi nestinse ale unei persoane, precum şi informaţia despre anunţarea în căutare a persoanelor.

Menționăm că serviciul de depunere a cererii on-line pentru obținerea certificatului de cazier detaliat a fost implementat de către Serviciul Tehnologii Informaționale a MAI cu suportul Centrului de Telecomunicații Speciale și Centrul de Guvernare Electronică.