Mișcarea Pentru Popor va organiza, duminică, 7 mai, în fața Parlamentului, o  acțiune de rezistență națională. Anunțul a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă, pe care au susținut-o reprezentanții acestei platforme, se arată într-un comunicat de presă.

Vicepreședintele Partidului „ȘOR”, deputatul Marina Tauber, a declarat că regimul Maiei Sandu a demonstrat până acum că nu are de gând să asculte de voința poporului și a sfidat revendicările oamenilor care au manifestat de la începutul acestui an. De asemenea, a interzis vânzarea la prețul de un leu a pâinii sociale, a capturat statul și vrea să atragă Republica Moldova în război.

„De aceea, solicităm demisia imediată a Guvernului Recean, a Maiei Sandu și a Parlamentului. Am decis să reluăm acțiunile în stradă, după o pauză determinată de sărbătorile sfinte și din respect față de cetățeni. În data de 7 mai, la ora 13:00, în fața Parlamentului va fi organizată o acțiune de rezistență națională, unde o să solicităm demisia actualei conduceri a țării. Guvernarea nu are astăzi nici 20 la sută din încrederea populației. Respectiv, nimeni nu-i sprijină și nu-i înțelege”, a precizat Marina Tauber.

La rândul său, deputatul neafiliat Alexandr Nesterovschi, fost membru al PSRM, care a aderat de curând la Mișcarea Pentru Popor, a amintit despre cenzura instituită de PAS prin închiderea posturilor de televiziune pe care nu le controla și despre abuzurile guvernării în raport cu Legea Fundamentală. 

„Numai prin acțiuni în stradă putem să apărăm țara și drepturile cetățenilor. Eu și Irina Lozovan am decis să ne alăturăm Mișcării Pentru Popor. Sunt convins că mulți deputați, inclusiv socialiști, ni se vor alătura în curând, pentru că toți văd că nu ne rămâne alt mijloc de luptă împotriva acestui regim, care violează Constituția și limitează drepturile oamenilor. Dacă nu vom lupta, peste doi ani, nu vom avea ce să mai apărăm. Guvernarea, în loc să achite facturile oamenilor, așa cum a cerut Mișcarea Pentru Popor, le-a anulat, din 1 aprilie, deși afară e frig”, a menționat Nesterovschi.

sursa