Autoritățile pregătesc un nou pachet de restricții, pentru a opri răspândirea COVID-19. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății Ala Nemerenco, care a precizat că din cauza moldovenilor, care revin de sărbători acasă, Moldova se află în pragul unui nou val de infectări.

“Un nou val este prognozat spre sfârșit de februarie, început de martie, ar putea să vină și mai devreme, din cauza contagiozității înalte de Omicron. Acum vin sărbătorile de iarnă și moldovenii revin acasă”, a declarat Nemerenco.

Ministrul Sănătății mai spune că noile restricții deja au fost pregătite și urmează să fie discutate.

“Specialiștii de la ANSP au înaintat un proiect de hotărâre către CNESP, această hotărâre este consultată și cu mediul de afaceri, ei sunt cei care ar putea fi afectați de aceste propuneri. Asta înseamnă aplicarea certificatului COVID indiferent de zonă și de culoarea codului. Cele mai periculoase rămân aceleași, care au fost și la Delta: Sunt aglomerațiile mari, transportul public, în special în anumite ore de vârf. Alimentarele, acolo unde sunt oameni mai mulți, locurile publice”, a mai spus Nemerenco.