Ministerul Justiției își mărește numărul de angajați

În contextul reformei administrației publice centrale, efectivul limită al aparatului central al Ministerului Justiției se mărește cu aproape 20 de unități.

Acesta va constitui după reorganizare un număr de 160 de unități de personal, inclusiv cel de deservire, față de 141, care este în prezent. Un proiect de hotărâre cu privire la organizarea și funcționarea Ministerului Justiției, este suspus consultărilor publice, transmite IPN, citat de subiectulzilei.md.

Potrivit proiectului de hotărâre, majorarea numărului de unități este generată de amplificarea funcțiilor ministerului, dar și de reorganizarea unor autorități administrative din subordine. În vederea realizării noilor atribuții la implementarea mecanismului de compensare financiară de către stat a prejudiciului cauzat prin infracțiune, s-a dispus asigurarea completării statului de personal cu o unitate.

Preluarea de către Ministerul Justiției a funcției de reprezentare a intereselor bugetului de stat în instanțele judecătorești, implică patru unități noi de personal. Urmare a reorganizării Centrului de Informații Juridice, efectivul de 14 unități vor fi încadrați în activitatea Direcției e-justiție din cadrul aparatului ministerului.

Ministerul Justiției în termen de trei luni va prezenta Guvernului, spre aprobare, proiectele de acte normative necesare pentru reorganizarea autorităților administrative din subordine.