Poliția atenționează despre un nou fenomen de pshishing al site-urilor care oferă servicii de vânzare biletelor online la diverse evenimente culturale. Oamenii legii susțin că, din data de 11 martie, cazurile de acest tip de fraudă s-au intensificat. 

Potrivit poliției, sunt create site-uri asemănătoare celor care vând bilete online la evenimente culturale, festivaluri, teatru, concerte. Astfel, pe platformele date sunt postate evenimente și spectacole ale teatrelor străine, iar cetățenii Republicii Moldova, la completarea comenzii pe site-ul fake, oferă datele cardului bancar, astfel fiindu-le sustrase mijloacele financiare. 

 În acest context, Poliția recomandă tuturor cetățenilor să respecte următoarele reguli de securitate:

–  Nu divulgați nimănui (nici personalului băncii) informațiile Dvs. personale sau datele cardului bancar, (numărul de card, data expirării, codul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe partea verso a cardului, codul de securitate primit prin SMS sau la adresa de e-mail de la bancă pentru efectuarea tranzacției în mediul on-line).

–  Accesați doar site-urile pe care le cunoașteți sau cu care ați mai interacționat,  fiți atenți la denumire, să corespundă.

–  Verificați lunar extrasul de cont, astfel,  dacă apar tranzacții suspecte, adresați-vă  băncii cât mai repede.

–  Fiți atenți la website-urile plasate in mod prioritar în cadrul serviciilor de căutare sau a website-urilor care au textul ”Anunț”, luând în considerare că infractorii reclamă site-urile fake.