Mai mulți medici și profesori, care au fugit de războiul din Ucraina, vor să se angajeze în Republica Moldova.  Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban în cadrul ședinței serviciilor municipale.

„Avem multe solicitări de angajare în câmpul muncii, este vorba și despre medici,  profesori”, a spus Ceban, care le-a solicitat factorilor responsabili să urgenteze procedurile necesare în acest sens.urn:uuid:faea4c69-4c39-a043-4a20-a0434c39faea

Între timp, Primăria este, în continuare, în proces de identificare și amenajare a centrelor de plasament pentru refugiați, numărul cărora este în continuă creștere. La sfârșitul săptămânii trecute, a fost activat centrul Orion cu 150 de locuri de cazare, sala de handbal din Chișinău cu 300 de locuri de cazare și fostul cinematograf Lukoil cu 400 de locuri de  cazare.

În continuare, La Centrul Moldexpo, unde ziua de luni a fost anunțată  zi sanitară, vor fi cazate doar mame cu copii, persoane în etate și persoanele cu necesități medicale specifice.

Inițial, autoritățile municipale au identificat 17 mii de locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina vecină dintre care doar 4 000 erau absolut pregătite. Restul au fost sau încă urmează să fie amenajate. Este vorba despre sistemul de termoficare, dotarea cu mobilier și lucruri de primă necesitate. La ora actuală, este nevoie urgentă de lenjerii de pat, plapume, perne, produse de igienă și veselă de unică folosință. De asemenea, pentru dotarea centrelor este nevoie de frigidere, cuptoare cu microunde, mașini de spălat rufe.