Armata britanică a luat măsuri urgente și a trimis nave de război, avioane de supraveghere și o companie de pușcași marini regali în estul Mediteranei, alăturându-se astfel grupului de atac al marinei americane. Aceste mișcări au fost făcute pentru a împiedica agravarea conflictului dintre Israel și Hamas și pentru a evita extinderea acestuia într-un conflict mai amplu.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anunțat decizia de a direcționa mijloace militare în regiune, având ca obiective sprijinirea Israelului, consolidarea stabilității regionale și prevenirea escaladării situației. Marea Britanie devine astfel al doilea membru NATO, după SUA, care își consolidează prezența de securitate în estul Mediteranei.

Pachetul militar britanic include avioane de patrulare și recunoaștere P-8, mijloace de supraveghere, elicoptere, o companie de Royal Marines și două nave ale Royal Navy. Aceste resurse vor fi utilizate pentru a urmări amenințările la adresa stabilității regionale, inclusiv transferul de arme către grupurile teroriste.

Prim-ministrul Sunak a solicitat echipe militare din Israel și din alte țări din regiune să se consolideze pentru a sprijini planificarea de urgență și pentru a ajuta țările vecine să gestioneze efectele externe ale conflictului. El a subliniat angajamentul Marii Britanii de a asigura stabilitatea regională și de a preveni o nouă escaladare.

Aceste mișcări ale Marii Britanii vin în contextul atacurilor teroriste ale grupării Hamas asupra Israelului, care au declanșat un răspuns susținut din partea forțelor israeliene. Comunitatea internațională, inclusiv Statele Unite și Marea Britanie, continuă să ofere sprijin și asistență pentru a gestiona criza și a restabili securitatea în regiune.