Maia Sandu propune crearea unui grup online pentru comunicarea cu diaspora

La o întânire cu cetățenii care participă la Zilele Diasporei 2019, premierul Maia Sandu a propus crearea unui Grup de lucru care să funcționeze online.

În cadrul acestuia, reprezentanții diasporei vor putea schimba idei și veni cu propuneri pentru soluționarea problemelor existente, transmite ipn

Într-un comunicat de presă remis de Guvern se menționează că membrii diasporei au declarat că sunt gata să facă voluntariat pentru a desfășura campanii de informare și implicare în rezolvarea diverselor probleme din țară.

Premierul Maia Sandu a menționat că executivul își propune, în primul rând, crearea unui sistem de justiție funcțional, astfel încât oamenii să dorească să investească și să creeze afaceri, fără teama că acestea vor fi preluate ilegal. În același timp, prim-ministrul a accentuat că un alt obiectiv al Guvernului este să creeze un sistem economic favorabil dezvoltării afacerilor. 

„Trebuie să creăm condiții pentru întreprinzătorii mici și mijlocii, în special în spațiul rural. Încercăm să venim cu această echitate în societate. Trebuie să creăm strategic locuri de muncă în regiuni”, a spus Maia Sandu.

Un alt subiect discutat a fost descentralizarea proiectelor cu susținere externă, astfel încât autoritățile publice locale să beneficieze de resurse financiare direct din partea donatorilor.