Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, nu exclude că pentru candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de premier vor vota mai mulți deputați decât au înaintat-o. Parlamentarul a declarat, la o conferință de presă, că Durleșteanu ar putea fi susținută de mai mult de 54 de deputați, inclusiv de cei de la PAS.
”Doamna Durleșteanu a declarat că ea vine să intervină în situația complicată din țară și indiferent cine vor fi acei deputați care o vor susține, ea își va executa profesionist funcția de prim-ministru. Dumneaei va discuta cu fracțiunile, și nu că excludem, dar suntem siguri, că vor fi încă formațiuni politice, fracțiuni din Parlament și grupuri care vor susține candidatura dumneaei, în afară de cei 54 care au înaintat-o”, a spus Furculiță.
Întrebat de la cine concret mai așteaptă susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu, președintele fracțiunii PSRM a răspuns: ”De la toți, de la democrați, de la Pro-Moldova, nu excludem și de la PAS”.
Corneliu Furculiță a precizat că Guvernul va fi format la discreția candidatului înaintat și nu pe criterii politice, la baza constituirii Cabinetului de Miniștri va sta profesionalismul.
Președintele fracțiunii parlamentare PSRM a mai menționat că, vineri dimineață, Mariana Durleșteanu și-a reconfirmat disponibilitatea de a candida pentru funcția de premier.
”Avem astăzi dimineață din nou reafirmarea dumneaei. Poziția dumneaei este că ea este înaintată de către deputați, indiferent din care formațiune provin. Argumentarea juridică de ieri a doamnei președinte că a depistat careva nereguli la integritatea deputaților este alogică, fiindcă aceasta trebuie să vizeze candidatura premierului înaintat și nu față de deputații care-l înaintează. Mandatul deputaților este valabil atâta timp cât el nu este anulat de către organul corespunzător. De aceea, argumentul (Maiei Sandu – n.r.) nu ține”, a notat Furculiță.
Președintele fracțiunii parlamentare PSRM a îndemnat-o pe Maia Sandu să revină pe făgașul constituțional și să urmeze prevederile din Constituție, pe care președintele țării este obligat să le execute.