Cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei, refugiații ucraineni din Moldova, îmbrăcați în cămăși tradiționale și vestimentație alb-albastru, au desfășurat drapelul Ucrainei ca simbol al unității. Evenimentul a avut loc pe scările din parcul Valea Morilor din Capitală. În cadrul acțiunii au fost prezenți și ambasadorii Ucrainei și Japoniei în Republica Moldova.

Participanții flashmob-ului au defilat prin parc, fredonând imnul Ucrainei. Aceștia au spus că se simt bine în țara noastră, deși le este dor de casă și speră că într-o zi se vor întoarce în Ucraina.

Și în acest an poporul ucrainean a sărbătorit Ziua Independenței în condiții de război. Oamenii afirmă că speră la în următorul an totul va fi diferit și se vor putea bucura de pace. 

Totodată, aceștia și-au exprimat recunoștința pentru felul cum au fost primiți în Republica Moldova, pentru susținere și încurajările de care au parte în țara noastră. 

În acest an în toate țările unde sunt refugiații ucraineni s-au organizat flashmob-uri ale unității de Ziua Independenței Ucrainei.