Toate podurile care sunt în capitală sunt într-o stare deplorabilă și necesită lucrări de reparație. Aceasta este concluzia șefului Direcției Transport a primăriei Vitalie Butucel care a prezentat o notă informativă în cadrul ședinței primăriei la solicitarea interimarului Ruslan Codreanu, informeaza SubiectulZilei.

Potrivit lui Butucel, unele poduri sunt într-o stare deplorabilă. Mai mult decât atât, pe viaductul de pe bulevardul Dacia sunt fisuri în stratul de legătură a podului, podul de la strada Ismail și încă unul de pe strada Albișoara sunt în stare mai gravă, iar celelalte au o stare satisfăcătoare.

„Urmează să anunțăm o licitație publică prin care să contractăm o companie care va expertiza stare podurilor din Capitală. cred că în două luni vom avea un raport amplu la acest subiect”, a spus Butucel.

Primarul interimar  a cerut ca acest raport să fie făcut public și totodată să fie prezentate și cheltuielile pentru reabilitarea acestor poduri.

„Nu trebuie să creăm panică și să închidem ochii când trecem cu mașina pe poduri. Sunt niște informații obținute la telefon, dar după ce vor fi expertizate vom veni cu informații detaliate la acest subiect”, a declarat Codreanu.

Amintim că Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) desfășoară anual controale în cadrul cărora este examinată starea podurilor din R. Moldova.

Verificările mai sunt efectuate și la necesitate, în cazul în care au loc calamități naturale sau alte situații excepționale, care pot afecta starea podurilor sau pot duce la reducerea capacității portante a acestora.

Precizăm că un pod rutier din Italia s-a prăbușit pe 14 august, provocând moartea a cel puțin 38 de persoane, printre care și un moldovean. Un alt conațional a fost rănit în urma tragediei.