Primăria Chișinău este în febra pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. Primarul general Ion Ceban spune că municipalitatea nu putem să privească oamenii de sărbători, mai ales pe cei mici care așteaptă cu nerăbdare.

„Sunt sărbători de familie care ne unesc, foarte mulți vin în Capitală. Vreau ca fiecare să se simtă bine acasă în Chișinău.

În Piața Marii Adunări Naționale, pregătim târgul de Crăciun, căsuța lui Moș crăciun, zonele foto și zone de distracție pentru cei mici. La târgul de Crăciun vor fi producătorii autohtoni cu bucatele tradiționale, meșterii populari cu produse de sărbătoare.

Am organizat ca vineri, sâmbătă și duminică, copiii să primească cadouri de la Moș Crăciun în Căsuța amenajată de Primăria Chișinău.

Totodată, o asociație care s-a oferit la fel ca în fiecare zi să vină cu cadouri pentru copii în PMAN.

Astfel lansarea Târgului și inaugurarea Pomului de Crăciun va avea loc sâmbăta, 17 decembrie, ora 17 00 și va fi organizat un spectacol în acest sens.

Tot atunci, vor porni în caravana troleibuzele decorate, unele au fost amenajate de reprezentanții mediului de afaceri, care au propus să vină cu aportul. Tot atunci vor fi lansate decorațiunile în toate sectoarele capitalei.

Pe 24 decembrie, începând cu ora 18:00, în Piața Marii Adunări Naționale vor răsuna colinde într-un program muzical, susținut de Ansamblul Etnofolcloric „Romanița”! Pe 6 ianuarie, ora 18:00, va fi un program cultural Ansamblul Etnofolcloric „Crenguța de Iederă”!

Evenimentele sunt organizate de Primăria municipiului Chișinău cu partenerii noștri.
Este o practică foarte frumoasă în ultima perioadă când forte mulți se implică pentru a fi organizate multiple evenimente în Chișinău”, a declarat Ceban.

De menționat că Partener general pentru evenimentele organizate este Moldindconbank. De asemenea, printre parteneri se numără și Keller Holz Gastropub și Coca-Cola. Parteneri media: Aquarelle 90,7 FM, Point.md, Realitatea LIVE, Unimedia.

Edilul spune că în ultima perioadă munipalitatea organizează evenimente împreună cu partenerii, astfel cheltuielile municipalității sunt mai mici.

„În acest an practic am completat ceea ce am procurat anii precedenți, de asta am optat ca Primăria să nu închirieze în fiecare an decorațiunile de sărbători. Mulțumesc colegilor pentru implicare și de dicație, pentru munca care o fac pentru oraș”, a conchis edilul.